054.790.2687 ♥ ייעוץ ♥ שירות ♥ ליווי

סוד השמן: כיצד שמן קיק יכול לעזור לכם?

צמח קיקיון ממנו מייצרים שמן קיק

הוא מטפל בפצעי אקנה, מעניק לחות, מסייע להסרת לכלוך וחיידקים מהעור והוא אנטי דלקתי – הכירו את שמן הקיק שיכול לעשות נפלא לעור ולפנים שלכם.

 

מהו שמן קיק?

שמן קיק, הידוע גם בשם שמן קיקיון, זהו שמן צמחי שנמצא בשימוש כבר אלפי שנים. השמן מופק מהגרעינים של צמח קיקיון מצוי, שמקורו באזורים הטרופיים של אפריקה ואסיה.
צבעו של השמן הוא צהוב בהיר עד שקוף, עם טעם חלש וחסר ריח.

תוכלו למצוא את השמן בפריטים רבים בבית שלכם, החל מחומרי ניקוי, דרך חומר סיכה ועד צבעים. בתעשיית המזון, משמש השמן כתוסף מזון ותיבול בזכות היותו מעכב התפתחות של עובש. השימוש העיקרי שלו הוא לטיפול בבעיות עיכול.
השמן מתפרק לחומצה ריצינולאית במעי הדק, וכך הוא מאיץ את תהליך העיכול ועוזר במקרים של עצירות.

לצד כל השימושיים האלו, לא רבים יודעים כי לשמן קיק יש יתרונות קוסמטיים רבים. שמן קיק וחומצה ריצינולאית נחשבים כמגבירים את הספיגה בעור של חומרי טיפוח שונים, ומשמשים לטיפול במצבי עור כמו דרמטוזיס, פסוריאזיס ואקנה. ישנן גם עדויות על כך ששמן קיק מעודד צמיחת שיער, כולל צמיחה מחודשת של הריסים.

 

מהם היתרונות של שמן קיקיון?

טיפול בפצעי אקנה

אקנה היא מחלת עור שכיחה בקרב מתבגרים, אך קיימת גם בקרב אנשים בגילאים מבוגרים יותר. היא נובעת מדלקת של בלוטות החלב והפרשת שומנים יתרה, המובילה להיווצרות של פצעים. אם אתם סובלים מאקנה, שמן קיק עשוי להיות הפתרון עבורכם.

לשמן קיק יש תכונות אנטי מיקרוביאליות ואנטי דלקתיות, ולכן הוא אידיאלי לטיפול בפצעי אקנה ובעור מגורה. השמן מגן על העור מפני חיידקים וזיהומים שונים העלולים להוביל להתפתחות של הפצעים.

בנוסף, הוא יעיל מאוד בהסרת לכלוך מהנקבוביות, וכך מפחית את הסיכון להיווצרות של פצעים נוספים בעור. יתרון נוסף של שמן קיק הוא היותו אנטי קומדוגני. כלומר, הוא מפחית את הסיכון להיווצרות של נקודות שחורות (קומודונים) הנוצרים כאשר הנקבוביות נסתמות.

 

קרם לחות טבעי

אם אתם סובלים מעור יבש עם מרקם מחוספס, כדאי מאוד שתשמשו בשמן קיק. שמן קיק עשיר בחומצות שומן רבות.

חומצות אלו מעודדות התפתחות של רקמת עור בריאה, רכה, חלקה ונעימה יותר.

השמן מכיל טריגליצרידים (סוג השומן הנפוץ ביותר בעורנו), המונעים אובדן של מים דרך השכבה החיצונית העור. בכך השמן עוזר לשמור על הלחות בעור ולכן הוא נחשב אידיאלי לטיפול בעור יבש.

בהשוואה לקרם לחות קוסמטי, שמן קיק הוא זול יחסית. הוא אינו מכיל חומרים משמרים או חומרי בישום וצבעים העלולים לגרות את העור. כך שהוא מהווה חלופת טבעית מצוינת לקרם לחות שמוכרים בפארמים.

אם אתם רוצים להגביר עוד יותר את ההשפעה שלו על העור, מומלץ לערבב אותו עם שמנים אחרים המעניקים לחות כמו שמן זית, שמן שקדים או שמן קוקוס.

 

זירוז ריפוי של פצעים

לצד הטיפול בפצעי אקנה, שמן קיק עוזר לטפל גם בפצעים אחרים שיש על העור כמו פצעי לחץ. מריחת שמן קיק על פצעים יוצרת סביבה לחה המעודדת את ריפוי הפצע, ממריצה את צמיחת הרקמות בעור, ומפחיתה  את הסיכון לזיהום.

בנוסף לכך, השמן מונע הצטברות של תאי עור מתים שעלולים לעכב את ריפוי הפצעים. מחקר בדק את ההשפעה של שמן קיק על פצעי לחץ.

במסגרת המחקר, 861 מהנבדקים הסובלים מפצעי לחץ מרחו משחה המכילה שמן קיק. אותם נבדקים חוו שיעורי ריפוי טובים יותר של הפצעים וכן החלימו מהר יותר, לעומת נבדקים שטופלו בשיטות אחרות.

 

טיפול בדלקות

לחומצה ריקינולאית, חומצת השומן העיקרית המצויה בשמן קיק, יש תכונות אנטי דלקתיות מרשימות. מחקרים הראו שמריחת שמן קיק מסייעת הפחתת דלקות.

התכונה האנטי דלקתית של השמן, יעילה במיוחד לטיפול במחלות דלקתיות כמו דלקת מפרקים שגרונית או פסוריאזיס.

בנוסף לכך, בזכות היותו מעניק לחות, השמן עוזר גם לטפל ביובש המאפיין את מחלת הפסוריאזיס.

אם כל זה לא מספיק, מחקרים מצאו כי חומצה ריצינולאית המצויה בשמן קיק, מפחיתה כאבים ונפיחות.

 

טיפול בפטריות

שמן קיק מסייע לא רק לטיפול בבעיות עור אלא תורם גם לבריאות הפה. לשמן יש תכונות אנטי פטרייתיות, כך שהוא מסייע במאבק בקנדידה  אלביקנס – סוג של פטרייה הגורמת בדרך כלל לבעיות שיניים כמו דלקות חניכיים ודלקות שורש.

שמן קיק עשוי גם לסייע בטיפול בסטומטיטיס – דלקת ריריות הפה הקשורה לשימוש בשיניים תותבות. מחקר שנערך בקרב 30 קשישים הסובלים מסטומטיטיס, מצא כי טיפול בשמן קיק הוביל לשיפור בסימנים הקליניים של סטומטיטיס ולהפחתת הדלקת.

 

שמן קיק תורם לבריאות השיער

אנשים רבים משתמשים בשמן קיק כמרכך שיער טבעי. בשל היותו עשיר בלחות, שמן קיק עור מאוד לשיער יבש או פגום. הוא מגביר את גמישות השיער ומפחית את הסיכוי לשבירתו.

בנוסף לכך, אם יש לכם קשקשים המאופיינים בקרקפת יבשה ומתקלפת, כדאי למרוח שמן קיק על ראשכם. השמן מפחית דלקת, ולכן עוזר מאוד להפחית גירויים בקרקפת.

מעבר לכך, יש אנשים רבים שנשבעים כי מריחת שמן קיק על הגבות סייעה להם לזרז צמיחה של גבה שנמרטה יותר מדי. בנוסף, אם יש לכם ריסים דלילים כדאי למרוח עליהם שמן קיק. שמן קיק יכול לזרז את תהליך הצמיחה מחדש של הריסים, ולהפוך אותם לעבים ויפים יותר.

 

אופן השימוש

ניתן למרוח שמן קיק ישירות על העור שלכם, אך לוקח לשמן זמן רב להיספג בעור. לכן, ההמלצה היא לרכוש מוצרי טיפוח המכילים שמן קיק. מוצרים אלו יבטיחו ספיגה מהירה של השמן, זאת בתוספת לחומרים פעילים אחרים שישפרו את מראה העור שלכם.

 

מהן תופעות הלוואי של שמן קיק?

שמן קיק נחשב כבטוח מאוד לשימוש ולרוב אינו גורם לתופעות לוואי, אך תמיד עלולים להיות מקרים יוצאי דופן. השמן עלול להוביל לפריחה בעור, נפיחות, גירוי ועקצוץ. כדי להימנע מכך, מומלץ לנסות את השמן בנקודה בעור, להמתין 24 שעות, ולהמשיך את השימוש בו רק אם לא התפתח גירוי. אם אתם מבחינים שהעור שלכם אינו מגיב טוב לשמן, יש לפנות לרופא.

 

שמן הקיק שתמצאו אצלנו ב-BeBelle

אנחנו ב- bebelle מציעים מגוון תכשירי טיפוח המכילים שמן קיק. המוצרים שלנו יסייעו לכם להילחם בפצעי אקנה, ויעניקו לכם עור פנים חלק, אחיד, רך ויפה. אתם מוזמנים לרכוש את אחד מהמוצרים שיש לנו באתר המכילים שמן קיק, והקוסמטיקאית שלנו תיצור עמכם קשר כדי לוודא שבחרתם את המוצר המתאים לכם ביותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Alert: Content is protected !!
משלוח עד הבית חינם בהזמנה מעל 490
משלוח מהיר בקירור עד אלייך, משלוח חינם בהזמנה מעל 490 ♥ לאחר שליחת ההזמנה ניצור איתך קשר כדי לוודא את פרטי ההזמנה, לתת ייעוץ אישי, אבחון מקצועי ומענה על שאלות במידה ויש.
  • עדיין אין מוצרים בעגלה, כדאי לבדוק את המבצעים המטורפים שלנו